Kwalificatietoernooi meisjes B1

706184_414142822032336_2136048892_o

De Nevobo sluit het jaar af met een kwalificatietoernooi, de aanwezige teams worden het volgende seizoen 2013 -1214 op niveau ingedeeld. Meiden B1 hebben zich aangemeld voor dit kwalificatietoernooi en zijn 15 juni naar Arnhem vertrokken. Sporthal Valkenhuizen in Arnhem is een sporthal een indrukwekkende hal met wel 16 velden en zeker 70 meisjesteams hebben zich aangemeld voor meisjes B competitie.

Hoe gaat ons nieuwe meidenteam zich neerzetten? Een beetje onwennig, een grote sporthal en de eerste officiële wedstrijd zonder de jongens Arjan en Dennis. De eerste wedstrijd verloren, het volleyballen ging niet helemaal fantastische, zenuwen speelde daarbij ook een rol. De 2e wedstrijd ging veel beter voor elk punt hebben ze heel hard gevochten. Goed volleybal zat er niet in maar het eindresultaat telt en dat was winst!

 

Bij de volgende wedstrijden kwamen de teams niet opdagen, hierdoor zijn de meiden geplaatst in de 1e klasse! De meiden en trainer zijn blij met het resultaat en beseffen dat het nieuwe seizoen in de 1e klasse pittig gaat worden. Winnen kan lastig worden dus keihard trainen en leren omgaan met eventueel verlies is de beste remedie. Uit ervaring weet het team dat een makkelijke competitie winnen saaie wedstrijden zijn. ‘Beter een goede verliezer dan winnen met 2 vingers in de neus!’ wordt het nieuwe motto van het team, aldus trainer Erwin. Sportieve en gemotiveerde verliezers met een goede teamsfeer zijn ook kampioenen! Natuurlijk gaan de meiden het komende seizoen gewoon veel wedstrijden winnen, toch?

Wil de vereniging mee doen aan het kwalificatie toernooi dan nemen ze ook een scheidsrechter mee. Hans is naar Arnhem gereden en heeft daar een aantal wedstrijden gefloten. Hierdoor had Erwin zijn handen vrij en heeft het meiden team alle wedstrijden kunnen coachen. Hans Bedankt!

De jeugdcompetitie is piramidaal opgebouwd en wordt zo veel mogelijk geografisch ingedeeld. Er wordt gespeeld op 4 niveaus in de najaarscompetitie ( hoofdklasse, 1e, 2e en 3e  klasse). Teams die voor de hoofdklasse of 1e klasse opgegeven worden dienen een plek te verdienen via kwalificatietoernooien. In de tweede helft van het seizoen (voorjaarscompetitie) wordt boven de hoofdklasse een topklasse gevormd. Vanuit de hoofdklassen 1e helft (najaarscompetitie) wordt 1 topklasse gevormd in de 2e helft via een eventueel vooraf vastgestelde P/D-regeling.

Geef een reactie