‘Herstel sporthal De Hokhorst duurt te lang’

‘Herstel sporthal De Hokhorst duurt te lang’

RENSWOUDE Het uitblijven van herstelwerkzaamheden aan de in juli door brand zwaar beschadigde sporthal De Hokhorst baart de gemeenteraad van Renswoude zorgen. Dat bleek dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Door de brand op 18 juli liep met name het dak van de sporthal grote schade op. De gemeenteraad geeft het college daarom financiële ruimte om het herstel zo snel mogelijk te kunnen realiseren.

Raadslid Kees Eskes (Dorpsbelang Renswoude) merkte op dat de brandschade wel verzekerd is, maar de vervolgschade ‘kennelijk’ niet. ,,Was die niet te verzekeren?´´, zo vroeg hij zich af. Hij wees erop dat scholen het gymnastiekonderwijs in andere accommodaties moeten onderbrengen en daardoor ook vervoerskosten hebben die volgens hem niet via de verzekering gedekt worden.

Burgemeester Petra Doornenbal antwoordde dat ook het college het herstel van de sporthal zo snel mogelijk gerealiseerd wil zien. ,,De onderzoeken zijn afgerond, het herstelplan is opgesteld en de kosten zijn bekend. De verzekeringspartijen hebben het herstelplan. Zodra er daarover overeenstemming is, wordt gestart met de werkzaamheden. Wat betreft de schoolgymnastiek is het goed dat de sporthal zo snel mogelijk weer in tact is.´´ Ze zegde toe schriftelijk nader in te gaan op de vragen van Eskes.

Doornenbal kondigde vervolgens aan dat de asbestsanering binnen enkele weken start. ,, Het vervangen van het asbestdak moest op termijn toch gebeuren´, lichtte ze toe. ,,De kosten voor die vervanging worden niet helemaal vergoed door de verzekering. Vandaar dat nog niet bekend is hoe hoog de gemeentelijke bijdrage hiervoor zal zijn. Die zal echter wel snel bekend zijn. We willen echter dat de sporthal zo snel mogelijk weer te gebruiken is.´´

Doornenbal vroeg de gemeenteraad daarom een machtiging om verder te kunnen werken aan het herstel van de sporthal. ,,Zo gauw wij meer weten kunnen we via de commissievergaderingen u informeren over de opdrachten die verstrekt zijn en de kosten. We willen maar één ding en dat is vaart maken.”

De gemeenteraad stemde in met die voorgestelde aanpak. SGP-raadslid Van der Schoor: ,,Zo snel mogelijk starten met de werkzaamheden is goed.´´ Stutvoet van Dorpsbelang Renswoude zei zich helemaal te kunnen vinden in de pragmatische aanpak van het college. De VVD, het CDA en de ChristenUnie stemden ook in.

Bron: https://scherpenzeelsekrant.nl/lokaal/herstel-sporthal-de-hokhorst-duurt-te-lang-494205